Ugrás a tartalomra

A mobilhigiénia mesterei Nagytétényben

2024. április 04. csütörtök
Cserjés László: „Adni is kell, nem csak kapni”
A mobilhigiénia mesterei Nagytétényben

Újabb budafok-tétényi cég kötött stratégiai partneri megállapodást az önkormányzatunkkal. A Xeless Kft. csaknem két évtizede működik kerületünkben sikeresen. A cég filozófiája, hogy főleg a helyi munkaerőre építsék tevékenységüket, és minél aktívabban vegyék ki részüket a helyi közösség életéből. Cserjés László cégvezetőt kértük meg, hogy röviden mutassa be a vállalkozást, és mondja el lapunknak, miért kötöttek stratégiai megállapodást.

– A német hátterű Xeless Kft. 2002-ben alakult meg Magyarországon – válaszolta –, és öt évre rá már idejöttünk Nagytéténybe, ami igen jó választás volt, mert a mi szolgáltatásunk a logisztikára épül, innen pedig jól megközelíthetők a stratégiailag fontos utak, például az M6-os vagy az M0-s. Nagyon sok országban dolgozunk, idehaza is sokfelé szállítunk. Teljes körű mobilszolgáltatást nyújtunk ügyfeleinknek, mobilhigiéniával, főleg mobilvécékkel, iroda- és lakókonténerekkel, mobilkerítésekkel foglalkozunk. Ezeket nem mi gyártjuk, de mi szereljük össze és mi szállítjuk ki telephelyünkről megrendelőinknek. Általában kulturális fesztiválokra, különféle rendezvényekre visszük ezeket az eszközöket, de hulladékgazdálkodási szolgáltatást is nyújtunk.

– Hányan dolgoznak a cégnél, és közülük mennyi a kerületi lakos?

– Összesen félszázan dolgoznak nálunk, egyharmaduk kerületi lakos. Nagyon örülünk, hogy egyre többen jönnek hozzánk munkát vállalni a környékről, és a helyi munkaerőre építhetünk. A budafok-tétényiek igen aktívan kiveszik a részüket cégünk életéből, és jó teljesítménnyel járulnak hozzá sikereinkhez.

– Mit várnak az önkormányzattal kötött stratégiai szerződéstől?

- A tulajdonosoknak és nekünk is kiemelt célunk, hogy minél jobban, hasznosabban beépüljünk a helyi közösség életébe, éppen ezért vettük fel örömmel a kapcsolatot az önkormányzattal. Hisszük, hogy akkor jó egy szerződés, ha kölcsönös előnyökre épül. Valljuk, hogy egy ilyen megállapodás akkor tud jól működni, ha nemcsak kapunk, hanem adunk is.

Temesi László